Zirva nasıl yapılır?
Hurma ve incirler doğranır. Tüm bu malzemelere ısıtılmış bal, kuru erik ve safran eklenir, ardından nişastalı su ile birlikte ete eklenir ve koyulaşana kadar karıştırılır. Pişen yemek ateşten alındıktan sonra üzerine haşhaş tohumu serpilir. Yaklaşık 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
Zırva tatlısı nerenin?
Zırva tatlısı veya Zırvâ, ana malzemeleri nişasta, kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı olan bir tatlıdır. Osmanlı mutfağında bulunur. Bartın’a özgüdür ve ana şeker, nişasta, şeker ve karanfil malzemelerinden yapılır.
Cirikta nasıl yapılır?
Cırıkta (Akıtma-Cızlak) – Amasya Un derin bir kaba konulup malzemeler eklenir. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bu hamurdan bir kepçe odun ateşinde ısıtılmış bir fırın tepsisine dökülür ve hemen yayılır. Ters çevrilerek pişirilir.
Zirva yemeği nerede yenir?
Edirne, uzun süre Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olması nedeniyle saray mutfağının birçok örneğine sahiptir. Bunlardan en ünlüsü, yöresel bir et yemeği olan zirvadır.
Zerde tatlısının içinde ne var?
Zerde, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Edirne ve Karaman yörelerine ait geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Pirincin suyla kaynatılması ve içine kızılcık şekeri (lohusa şekeri) ve karanfil eklenmesiyle hazırlanır. Safranla renklendirilmiş ve kokulandırılmış bir tür tatlandırılmış pirinç ezmesidir.
Kıbrıs tatlısı nedir?
Kıbrıs tatlısı tarifini ceviz ve hindistan cevizi rendesi ile kek üzerine hazırladığınız kremalı iki katlı bir tatlı olarak adlandırabiliriz. Kremalı ekmek kadayıfı veya revani gibi popüler şerbetli tatlıların başka bir versiyonu olarak düşünebiliriz.
Selanik tatlısı nedir?
Selanik ile özdeşleşen bu tatlı, göç ülkelerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Türkiye’de ise ağırlıklı olarak Trakya’da tüketilmektedir. İçerisinde bulunan Hindistan cevizi sayesinde mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ana malzemeleri un ve Hindistan cevizi olan Selanik tatlısı farklı versiyonlarda sunulabilmektedir.
Çırtla nasıl yapılır?
Çırtla (kaşık dökme) tarifi nasıl yapılır? Yumurta ve yoğurt çırpılır, peynir ve maydanoz eklenip çırpmaya devam edilir, ardından pul biber, karabiber ve tuz eklenir, kabartma tozu eklenir, ardından un azar azar eklenip kıvam alana kadar çırpmaya devam edilir.
Zilifta nedir?
Zilifta, Karadeniz bölgesine ait lezzetli bir kızarmış hamurdur. Karadeniz’in bazı bölgelerinde Cırıtta veya Çırahta olarak da bilinir. Umarım beğenirsiniz. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Cirahta nedir?
Çırahta, özellikle Rize yöresinde kahvaltıda veya çay saatinde tüketilen bir hamur kızartması çeşidi ve lezzetidir. Hazırlanması oldukça kolay olan çırahta, “cirahta” veya “cırıhta” olarak da bilinir ve oldukça popülerdir. Bu nefis tarif, en güzel ve lezzetli sofralara koymanız için sizi bekliyor.
Edirne’de ciğer dışında ne yenir?
Edirne Yemek RehberiTava ciğeri – yaprak ciğer. Dolma ciğer. Acı badem kurabiyesi. Kavala kurabiyesi. Bulgur çorbasıBüryan. Kadinbudu köftesi. Soğanlı tavuk yahnisi. Daha fazla ürün…
Edirne’de ne tatlısı yenir?
Edirne’de pek çok tatlı çeşidi olmasa da şehrin damak tadının simgesi haline gelmiş ve en az ciğerciler kadar çok sayıda olan şekerciler de bulunmaktadır. Bu pastanelerde makaron kurabiye, bademli Edirne kurabiyesi, kişnişli şekerler, Deva-i-Musk helvası, lokumlar ve efsane Edirne badem ezmesi satılmaktadır.
Rusçukta ne yenir?
Ruse ziyaretçilerine Bulgaristan’ın en ünlü yemeklerinin çoğunu sunuyor; Karnacheta, Kozunak, Kjufteta po Chirpanski gibi lezzetler hemen hemen her restoranda bulunabilir. Ayrıca Ruse’nin en ünlü geleneksel yemeği olan Torta Garash’ı denemeniz önerilir.
Sirkeli cacık nasıl yapılır?
Sirkeli cacık yapmak için, sirke salatası olarak da bilinir, ezilmiş sarımsak çırpılmış yoğurda eklenmeden önce bir saat suda bekletilir ve su eklenir. Sarımsaklı yoğurda incecik doğranmış salatalık, tuz ve nane eklenir. Son olarak sirke eklenir ve cacık iyice karıştırılır.
Zerdali kompostosu nasıl yapılır?
Zerdeçal veya kayısıları ayıklayın, yıkayın ve bir tencere suyun içine koyun. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve on dakika daha pişirin. Şeker veya pekmez ekleyin ve on dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra bir komposto kasesine dökün ve masaya servis edin.
Marulla cacık nasıl yapılır?
Salata tzatziki tarifi nasıl yapılır? Yunan yoğurdunu, sarımsağı, tuzu, kıyılmış dereotunu ve taze naneyi incecik doğrayın ve kıyılmış salatayı yoğurda ekleyin. Servis tabağına koyun ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Salata tzatziki tarifiniz hazır. Afiyet olsun.
Zıbık nasıl yapılır?
Zıbık günümüzdeki gibi motorlu ve yüksek teknolojiye bağlı olmadığından, tahta oyularak oluşturulmuştur. Tahtalar istenilen şekilde şekillendirildikten sonra cilalanıp deri ile kaplanmıştır.